Dikwandige kachelpijpen

WhatsApp-bericht voor roestvrijstalen schoorsteen
Bel ons op voor uw persoonlijke offerte! +31 850090571

CATEGORIE:DIKWANDIG ELEMENT

Koop uw rookpijp rechtstreeks bij de fabrikant voor uw kachel of open haard. Onze gedetailleerde montage-instructies laten u zien hoe elk van onze 150 mm kachelpijpen is aangesloten. Omdat we fabrikanten zijn, hechten we veel belang aan hoge kwaliteit. Daarom zijn al onze rookleidingen CE-gecertificeerd en TÜV-goedgekeurd. Als u vragen hebt over onze buizen, helpen wij u om de juiste buis voor uw roestvrijstalen kachelpijp te vinden.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Dikwandige bochten set
  € 39,00
  Incl. 21% BTW, excl. verzend kosten
 2. Dikwandige bocht 2mm Ø150mm zwart
  Vanaf € 25,00
  Incl. 21% BTW, excl. verzend kosten
 3. Dikwandig lengte element met regulatieklep 250mm Ø150mm zwart
  Vanaf € 21,00
  Incl. 21% BTW, excl. verzend kosten
 4. Dikwandig lengte element 250-1000mm Ø150 2mm zwart
  Vanaf € 20,00
  Incl. 21% BTW, excl. verzend kosten
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Vind de ideale Enkelwandige element

Het is koud en besneeuwd buiten. De kinderen zitten met een warme chocolademelk voor het verwarmende en knetterende vuur van de open haard. In die tijd was een open haard onmisbaar, zodat mensen de koude winter goed konden overleven. Tegenwoordig wordt dit meer als luxe- en decoratie-element gebruikt. Er zijn talloze modellen die kunnen worden aangepast aan individuele wensen en optische apparatuur. De functie blijft echter nog steeds hetzelfde, namelijk een of meer kamers om te verwarmen en tegelijkertijd een leuke sfeer te creëren. De uitlaatgassen die door het vuur worden gegenereerd, worden correct uit de kachel afgevoerd via de Kachelpijp in de buitenlucht met de schoorsteenpijp . Bovendien zijn al onze rookkanalen senothermisch geverfd. De verf is zeer hittebestendig en beschermt de oppervlakken van de buizen. Als u problemen ondervindt bij het kiezen van de juiste buis, helpt ons team u graag verder.

De rookpijp, die ook kachelpijp of schoorsteenpijp kan worden genoemd, kan eenvoudig worden geïnstalleerd met behulp van onze eenvoudige installatie-instructies. Veel van onze klanten laten het liever installeren door hun schoorsteenveger.


Geschiedenis van de Schoorsteenpijp

Dankzij de modernste verwarmingstechnologieën en -systemen heeft niemand echt een kachel meer nodig. Er moet echter worden gezegd dat een open haard ook zijn charme heeft en de eigenschappen van het doneren van warmte niet heeft verloren. Veel huishoudens gebruiken het nu als centraal element voor een huiselijke en gezellige sfeer. In die zin is de rookbuis aangepast en verbeterd om te worden gemaakt van stevigere en duurzamere materialen. In die tijd was het gemaakt van aluminium of email. Deze materialen zijn echter zeer gevoelig voor brand en bieden meestal alleen een voordeel door de look. Overmatig hoge temperaturen kunnen barsten veroorzaken, waardoor het vuur op muren of objecten kan aanslaan. Tegenwoordig zijn kachelpijpen van plaatstaal. Meestal zijn ze ook gecoat met een Senotherm-lak. Dit maakt ze bovendien hittebestendig en dus draagt de buis minder warmte naar buiten, waardoor het brandrisico enorm wordt verminderd.


Kachelpijpen voor enkel- of dubbelwandige kachelpijpen van roestvrij staal

Er zijn roestvrijstalen kachelpijpen in twee versies, enkelwandig en dubbelwandig. De dubbelwandige modellen hebben enkele voordelen ten opzichte van de enkelwandige modellen. De buiswanden van de kachelpijp buizen, die ongeveer 2 mm tot 4 mm dik zijn, gecombineerd met een roestvrijstalen kachelpijp, zijn de perfecte oplossing voor een omgeving die tegen brand is beveiligd. Bovendien geef je nog minder warmte in de woonkamer. De dubbelwandige roestvrijstalen kachelpijp is zowel bij ons verkrijgbaar als in de online shop als in gespecialiseerde winkels. De lengte kan worden aangepast aan uw individuele behoeften. De binnendiameter moet echter worden bepaald door een berekening in dwarsdoorsnede. Voor de bevestiging van het rookkanaal heeft u vaak een hoek nodig die de verbinding tussen de kachel en het rookkanaal tot stand brengt. In onze online shop is de haakse buizenset beschikbaar. Wilt u een individuele installatie van een roestvrijstalen schoorsteen? Geen probleem, wij bieden u onze kachelpijpen set zodat niets de installatie van uw roestvrijstalen kachelpijp in de weg staat.


Rookgasafvoer met ingebouwd regulatieklep

De regulatieklep of reinigingsklep genoemd, is een soort metalen deksel, dat vaak al in de kachelpijpen is geïnstalleerd. Vaak bevindt deze plaat zich in de buisbocht of in een rechte koers. Met een hendel. Boven de kachel is de klep handmatig te openen en weer te sluiten. Hiermee kunt u het gasgedeelte met 70% verhogen of verlagen. Is de reinigingsklep open dan ontstaat hierdoor meer trek en komt er buitenlucht in de kachel. Maar als de klep gesloten is, kan de warmte langer in de oven blijven en kan er minder trek in de oven komen.


Wanneer moet ik de regulatieklep openen en sluiten?

Met de regulatieklep op de haard regelt u zowel de temperatuur als de rookgasafvoer. Maar ook het vlampatroon, de brandtijd en de efficiëntie kunnen worden beïnvloed. Het moet dus worden geopend wanneer u het vuur aansteekt of meer brandstof toevoegt. Sluit het wanneer een goede vlam is gemaakt en deze brandt goed. Zelfs als u uw kachel lange tijd niet gebruikt, zoals in de zomer, moet u de gashendel gesloten laten.

De klep op de kachelpijp is vooral belangrijk voor de regeling van de brandpunts intensiteit. Normaal gesproken heeft één oven één of twee kleppen. Als er slechts één primaire klep is, raden we een reinigingsklep aan. Maar zelfs als er twee kleppen (primaire en secundaire kleppen) zijn, kan een pijp met ingebouwde vlinderklep worden gebruikt. Want alleen als de intensiteit van de verbranding verandert door de regeling van de kleppen, kunt u zonder een smoorklep, maar als dit niet het geval is, moet deze in de kachel blijven.Welke rookkanaal is de juiste?

Er is geen algemeen antwoord op de vraag: wat is de juiste kachelpijp . Het bereik van de rookgasafvoer is erg groot en de juiste aansluiting van de kachel hangt van verschillende factoren af. Een belangrijke rol wordt gespeeld door de lengte en installatiehoek van de kachelpijp. Wij adviseren u in onze online shop, wat de juiste haard is voor uw huis. Onze klantenservice ondersteunt u graag.