Schoorsteenverlenging

whatsapp

WhatsApp

Contact us

+31 850090571

Contact us

Openingstijden

van maandag tot en met vrijdag

8:00 - 16:30

KACHELPIJPVERLENGING

Als je hebt gepland dat je kachelpijp korter is dan nodig of als je te weinig trek hebt, heb je een kachelpijpverlenging nodig. In de online shop van Schoorsteen-rvs kunt u eenvoudig uw kachelpijpverlengingen in de dubbelwandige en enkelwandige versie bestellen. Ze kunnen later zonder veel moeite aan de schoorsteen worden bevestigd. Het moet echter met een montageplaat op het dak worden bevestigd.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Schoorsteenverlenging dubbelwandig
    Vanaf € 0,00
    Incl. 21% BTW, excl. verzend kosten
  2. Schoorsteenverlenging enkelwandig
    Vanaf € 97,00
    Incl. 21% BTW, excl. verzend kosten
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Meer rook dankzij de kachelpijp verlenging

De kachelpijp-verlenging dient in de eerste plaats om de kachelpijp uit te breiden. De lengte van de kachelpijp bepaalt het vermogen van de rookgassen om volledig in de buitenlucht te ontsnappen, en de lengte van de kachelpijp veroorzaakt de negatieve druk en dus de uitlaatgassen Als dit vacuüm niet sterk genoeg is, is je kachelpijp te kort.


Een te korte kachelpijp – welke gevolgen brengt dit met zich mee?

Let bij het installeren van een schoorsteen op dat u zich houdt aan alle brandveiligheidsvoorschriften. U moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat de minimale afstanden tot brandbare materialen zoals muren, deuren, ramen en het dak worden nagevolgd. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, moet uw schoorsteenveger de roestvrijstalen schoorsteen na installatie inspecteren en goedkeuren. Maar na het ombouwen moet er weer opnieuw gekeken worden of er aan de minimale afstanden tot brandbare materialen gehouden wordt, zodat de minimale afstanden niet langer beschikbaar zijn. In het ergste geval kan te weinig trek ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid hebben.

Als er te weinig trek is, kan het voorkomen dat de uitlaatgassen niet goed worden afgevoerd en weer naar binnen komen. Hierdoor heb je groot kans op koolmonoxide-vergiftiging


Redenen om uw schoorsteen uit te breiden

Naast een te kleine trek zijn er nog andere redenen om een schoorsteenuitbreiding te blokkeren:

Een dichtgebouwde nederzetting: Vooral in grotere buurten en woonwijken kan niet meer worden voldaan aan de minimale afstand tot aangrenzende ramen of balkons. Hiervoor worden kachelpijp verlengingen gebruikt. Vooral omdat de aanscherping van richtlijnen en voorschriften vaker gebruik wordt gemaakt van schoorsteen-verlengingen.

Uitbreiding van bakstenen schoorsteen: Een gemetselde schoorsteenverlenging kan ook worden vervangen door een roestvrijstalen verlenging. De reden voor een uitbreiding van roestvrij staal is meestal dat de bakstenen open haarden vaak een dubbele constructie van de schachten hebben. Ongunstige windomstandigheden kunnen de uitlaatgassen via de frisse luchtschacht terug het huis in transporteren.


De componenten van een kachelpijpverlenging


Ondanks de twee verschillende soorten kachelpijp verlengingen (enkelwandig en dubbelwandig), bestaan ze uit gelijke delen en hebben een identieke structuur. Het verschil is hier dat de dubbelwandige elementen nog een isolatielaag hebben.

Kachelpijp verlenging

De paspijp

De paspijp is er om de overgang van de eigenlijke kachelpijp naar de kachelpijpverlenging te vormen. Dit moet daarom worden aangepast aan de bestaande aan te passen kachelpijp. In metselwerkschoorstenen moet het binnenprofiel van het inzetstuk bijvoorbeeld rechthoekig zijn. Hier wordt het inzetstuk gekozen om overeen te komen met de binnendiameter.


De Montageplaat

De montageplaat op de kachelpijpverlenging is er om de kachelpijpverlenging veilig te beveiligen. Deze wordt op de schoorsteenkop geplaatst en met schroeven bevestigd. Nadat de schroefverbinding is gemaakt, wordt de tussenruimte afgedicht met afdichtende siliconen zodat ook het geluid wordt geabsorbeerd.


De kachelpijpverlenging

De kachelpijpverlenging is het echt belangrijke onderdeel voor de rookgasafvoer. Het is verkrijgbaar in verschillende maten en kan uw schoorsteen tot 3 m verlengen. De binnendiameter van de verlengbuis moet zo worden gekozen dat deze ten minste overeenkomt met het te verlengen oppervlak van de schoorsteen of groter.

De volgende formule kan worden gebruikt om de binnendiameter te berekenen:

Kachelpijp-verlenging

Accesoires

Naast de verplichte componenten van een schoorsteenverlenging, is er ook de optie om een extra reinigingsopening te installeren. Dit kan handig zijn vanaf een verlenging van 1,5 m. Naast de reinigingsopening wordt ook een regenhoes aanbevolen om de verlenging tegen regen en vocht te beschermen. Vooral wanneer de eerder bestaande schoorsteen is dichtgemetseld, wordt een regenhoes aanbevolen omdat deze het metselwerk tegen roet kan beschermen.


Voordelen met een kachelpijpverlenging

✓ Gemakkelijk

✓ Snel

✓ Rendabel

✓ Robuust

✓ Geïsoleerd

✓ Exclusief