Twist Lock Systeem

 
 

Het Twist-Lock systeem van ES Chimney

Origineel Twist-Lock Systeem: vaak geïmiteerd, maar nooit overtroffen.

Niet alleen zijn wij de enige die de dubbelwandige roestvrijstalen buizen van ES Chimney met het twist-lock systeem in Duitsland verkopen, maar wij kopen de roestvrijstalen schoorstenen ook rechtstreeks in bij de fabrikant en eigenaar van dit speciale sluitsysteem. Dit heeft het voordeel dat wij de productie en levering zelf kunnen controleren. Lees hier wat de voordelen zijn van ons Twist-Lock systeem.

 
 

Specificaties

Eenvoudige installatie – Met het Twist-Lock systeem, zoals de naam al zegt, draai je twee kachelpijp onderdelen op elkaar. Dit zorgt ervoor dat de montage eenvoudig en snel kan gebeuren, maar ook dat er minder lengte verloren gaat bij het op elkaar schuiven van de elementen. Door dit systeem kan iedereen de schoorsteen opbouwen en spaart het tot 60% in montagetijd.

Verhoogde stabiliteit – Het Twist-Lock systeem zorgt ervoor dat de element in elkaar worden geklemd. Met het bevestigen van de klemband op iedere connectie, kunnen de kachelpijpen niet meer draaien of uit elkaar schuiven. Dit is vooral belangrijk bij het opwarmen en afkoelen van het rookkanaal, omdat staal in en uit zet, waardoor de elementen los kunnen raken. Zie hieronder een voorbeeld van de Twist-Lock montage.

TÜV gecertificeerd – Onze kachelpijpen zijn TÜV gecertificeerd en CE geproefd. Hiermee voldoen wij aan gestelde Europese eisen en kunt u ervan uitgaan dat wij kwaliteit producten leveren en produceren. Onze kachelpijpen zijn getest naar DIN EN 1856-1.

Afgesloten keramische isolatie – Onze dubbelwandige kachelpijpen hebben tussen de wanden keramische isolatie. De Keramisch isolatie vezels worden vaak gebruikt bij de toepassing van hoge temperaturen, daardoor zijn ze uiterst geschikt voor rookkanalen. Door ons Twist-Lock systeem is de isolatie compleet omkapseld en hierdoor zult u niet in contact komen met de vezels. Onze isolatiedikte is altijd 25mm.

Van hoge kwaliteit (1.4404 & 14301) – Het RVS materiaal en type is belangrijk voor de levensduur van uw dubbelwandige kachelpijp. Hoogwaardig roestvaststaal (RVS) roest veel minder snel dan normaal staal, compleet roestvrij zal staal niet zijn. Aangezien de binnenpijp onder extreme omstandigheden komt te staan, heeft deze een hogere kwaliteit RVS: Roestvrijstaal 316L (1.4404) binnenpijp en 304 (1.4301) buitenpijp.

 
 
 
 
Verstelbare muurbeuge

Verstelbare muurbeugel

Verstelbare muurbeugel De verstelbare muurbeugel word gebruikt om de kachelpijp gecentreerd te houden tegen wind en regen. Onze muurbeugel bieden extra stevigheid, door de bevestiging aan de muur van het huis.

We bieden de muurbeugel in al onze binnendiameter aan en in wandafstanden van 50mm tot 500mm.

 
 

Wandconsole premium

De wandconsole word gebruikt om de kachelpijp aan de wand te monteren en de kachelpijp te dragen. Dit is het laagste punt van de kachelpijp.

Onze wandconsole is te verkrijgen in verschillende lengtes (450mm, 650mm, 750mm, 935mm en 1120mm) en het is mogelijk om ze in te korten.

Wandconsole premium
 
 
Adapter of verloop

Adapter of verloop

Om van uw enkelwandige kachelpijp over te gaan naar ons dubbelwandig Twist-Lock systeem, bieden wij een adapter of verloop aan.

De adapter behoud dezelfde diameter van enkelwandig naar dubbelwandig en de verloop bieden wij in verschillende enkelwandige diameters aan die overlopen op een van de standaard binnendiameters van ons Twist-Lock systeem.

 
Verstelbare muurbeugel Wandconsole premium Adapter of verloop
 

Verpakken en levertijd

Onze kachelpijpen worden verpakt en op opgestuurd vanuit ons magazijn in Delmenhorst, Duitsland.

We hebben levertijd van 2 tot 5 dagen. Op al onze bestellingen die dubbelwandige kachelpijp sets bevatten,

bieden wij gratis levering.

Als u nog vragen heeft, staan wij u te allen tijde graag te woord. U kunt ons bereiken

per e-mail: info@schoorsteen-rvs.nl en per telefoon: +31 850090571