De belangrijkste feiten over roestvrijstalen kachelpijpen

WAT WORDT BEDOELD MET EEN ROESTVRIJSTALEN KACHELPIJP?

Een roestvrijstalen kachelpijp is een kachelpijp die is bevestigd aan de buitenmuur van een huis of gebouw of juist via de woonkamer binnendoor naar het dak gaat. Er zijn over het algemeen twee verschillende mogelijkheden van de roestvrijstaal kachelpijp. Er zijn enkel- en dubbelwandige kachelpijpen. De enkelwandige kachelpijp straalt meer warmte af en wordt merendeels gebruikt in de kamer waar de houtkachel zich bevindt.

Dubbelwandige kachelpijpen zijn ontworpen voor isolatie en bescherming in nieuwere gebouwen. Beide mogelijkheden vervoeren de rookgassen van de oven naar de buitenlucht. De roestvrijstalen kachelpijpen zijn vaak al inbegrepen in de bouw van een huis. De roestvrijstalen openhaard kan dan ook achteraf worden gemonteerd.

IN WELKE SITUATIE IS EEN ROESTVRIJSTALEN KACHELPIJP GESCHIKT?

In het geval van nieuwe gebouwen, bouwen eigenaren vaak een kachelpijp in het initiële design. Desondanks dat deze huizen geen verwarming nodig hebben vanwege hun goede thermische isolatie, worden dubbelwandige kachelpijpen gebruikt. De roestvrijstalen kachelpijp is een populaire optie door de stijl en gezelligheid die ze toevoegt. In de wat oudere huizen zijn de open haarden meestal vol met roet en worden niet meer gebruikt. Sommige open haard waren ook niet adequaat ontworpen voor de kachelpijpen. Om deze redenen zijn dubbelwandige kachelpijpen een reeds bewezen alternatief. De renovatie en plaatsing van een overdekte open haard wordt gezien als een tijdrovende taak die veel moeite kost. Een dubbelwandige kachelpijp is het perfecte alternatief om dit probleem op te lossen. Installeren gaat erg gemakkelijk en kan worden gezien als het stapelen van lego blokjes. Door het gemakkelijke Twist-Lock systeem wordt de verbinding tussen de onderdelen ook nog eens extra verzekerd. Wanneer er bij het remodelleren van het huis wordt gekozen voor een economisch gunstiger alternatief zoals zonnepanelen, kan een kachelpijp ook hulp verlenen. De meeste zonnepanelen worden gebruikt in combinatie met een houtkachel of vervangen het oudere systeem. Een houtkachel in het interieur zorgt niet alleen voor een romantische sfeer, maar biedt ook comfort en welzijn.

WELKE VOORDELEN BIEDT DE ROESTVRIJSTALEN KACHELPIJP?

Zoals eerder vermeld, zitten de voordelen van roestvrijstalen kachelpijpen in de flexibiliteit. De installatie kan makkelijk worden uitgevoerd. Kachelpijpen van RVS worden gebruikt wanneer, bijvoorbeeld, open haarden van oudere gebouwen zijn verroest of niet meer nodig zijn. Het grote voordeel is de warmte-en isolatiefunctie. Het verwarmingssysteem is geschikt voor elk huishouden en is zeer nuttig in ecologische en economische termen. Door het moderne ontwerp kunnen de kachelpijpen binnen een paar uur geïnstalleerd en in gebruik worden genomen. Bovendien zijn deze kachelpijpen ook geschikt voor elk type brandstof. Dit is vooral praktisch omdat niet elk huishouden verwarmd wordt met dezelfde brandstof. Als gevolg hiervan kan de RVS kachelpijp worden gebruikt in vele opzichten. Bovendien heeft deze een goede thermische geleidbaarheid en een modern design door de glanzende uitstraling.

WAT ZIJN DE PRIJZEN VAN ROESTVRIJSTALEN KACHELPIJPEN?

Afhankelijk van het materiaal, kunnen de prijzen verschillen tussen de modellen. Voor een kleine kachelpijp-set bent u nog geen 400 euro kwijt. De hoogte van de aankoopprijs is vooral te wijten aan de lange levensduur van de kachelpijp omdat deze gebruikt maakt van de hoogste klasse Roestvrijstaal van 316, daarnaast krijgt u ook het Twist-Lock systeem meegeleverd. Waarmee u gemakkelijk en snel de kachelpijp kunt installeren. Bovendien zorgt het systeem voor een goede afsluiting tussen de onderdelen waardoor u verzekerd bent van een stevige kachelpijpsysteem.