Roestvrijstalen dak ondersteuning

Roestvrijstalen dak ondersteuning

De roestvrijstalen dak ondersteuning

We krijgen vaak de vraag wat voor steunen er gebruikt kunnen worden om de kachelpijp te bevestigingen aan de muur en om het gewicht van de kachelpijp te dragen.
In dit aspect kunnen we 2 categoriën onderscheiden, horizontale steun en verticale steun.

Bij horizontale steun wordt bedoelt dat de kachelpijp bevestigd wordt aan de muur waardoor hij niet heen en weer wiebelt, dit kan worden gedaan met de dak steun en muurbeugels. Deze kunnen worden geplaatst waar u maar wilt, op voorwaarde dat u er één aanbrengt, ten minste om de drie meter. Deze dragen echter niet het gewicht van de kachelpijp, dus als al het gewicht van de kachelpijp op een bocht op de achteraansluiting rust kunt u in de problemen komen.

 

Sommige van onze kits worden voorzien met verstelbare muurbeugels, andere worden voorzien met een dak steun om de juiste bevestiging van de kachelpijp aan uw muur te verzekeren.

Montage van de dak ondersteuning

Om het product te monteren, moeten de twee lange poten van de steun aan het dak worden bevestigd. De poten kunnen vrij worden gedraaid, zodat ze passen op elke dakhelling.

Let op! De functie van dit product is niet om het gewicht van het kanaal te ondersteunen. Hiervoor moet een wandmontage set worden gebruikt.

Dit product is tevens gemaakt van hoogwaardig AISI 304 roestvrij staal

Verticale steun, dit is nodig om het gewicht van uw kachelpijp te dragen. Als uw houtkachel of pelletkachel een bovenaansluiting heeft dan hoeft u zich hier geen zorgen over te maken, de kachel zal het gewicht van de buizen dragen.

Heeft u echter een achter aansluiting? dan moet u opletten dat er niet teveel druk op komt te staan. Er zijn een aantal manieren om deze extra druk te omzeilen. Wat u als eerste aanraden is om geen bocht te gebruiken maar een T-stuk, het T-stuk moet vervolgens aan de vloer of aan de muur worden gemonteerd. Hierdoor zal het gewicht niet op het T-stuk zelf komen te rusten.
Is het niet mogelijk om een T-stuk te gebruiken? Dan kunt u ook kiezen om een bevestigingsplaat op het plafond te monteren. Deze plaat is aan zowel aan de boven als onderkant open en bevat een aansluiting voor ons Twist-Lock systeem.
Als u hierop de lengte-elementen monteert zal het plafond het gewicht van de kachelpijp dragen en niet de bocht of T-stuk achterop de kachel.

 

Mocht u nog steeds vragen hebben over wat voor u het beste is, aarzel dan vooral niet om contact met ons op te nemen!