De belangrijkste feiten over roestvvrijstalen kachelpijpen

De belangrijkste feiten over roestvvrijstalen kachelpijpen

Wat is een roestvrijstalen kachelpijp?

Een roestvrijstalen kachelpijp is een kachelpijp die is bevestigd aan de buitenmuur van een huis of gebouw of juist via de woonkamer binnendoor naar het dak gaat. Er zijn over het algemeen twee verschillende varianten van de roestvrijstaal kachelpijp. Er zijn enkel- en dubbelwandige kachelpijpen.De enkelwandige kachelpijp straalt meer warmte af en wordt vaak gebruikt in de kamer waar de houtkachel zich bevindt. Dubbelwandige schoorstenen zijn ontworpen voor isolatie en bescherming in nieuwere gebouwen. Beide varianten vervoeren de rookgassen van de oven naar de buitenlucht. De roestvrijstalen kachelpijpen zijn vaak al inbegrepen in de bouw van een huis. De roestvrijstalen open haard kan dan ook achteraf worden gemonteerd.

Voor wie is een roestvrijstalen kachelpijp geschikt?

Bij nieuwere gebouwen bouwen eigenaren vaak een kachelpijp in het initiële design. Ondanks dat deze huizen geen verwarming nodig hebben vanwege hun goede thermische isolatie, worden dubbelwandige kachelpijpen gebruikt. De roestvrijstalen kachelpijp is een populaire optie door de stijl en gezelligheid die ze toevoegt. In de wat oudere huizen zijn veel open haarden vol met roet en worden niet meer gebruikt. Sommige open haarden waren ook niet adequaat ontworpen voor de kachelpijpen. Juist om deze redenen zijn dubbelwandige kachelpijpen een goed alternatief. De renovatie en plaatsing van een overdekte open haard wordt gezien als een tijdrovende taak die veel moeite kost. Een dubbelwandige kachelpijp is het perfecte alternatief om dit probleem op te lossen. De installatie gaat erg gemakkelijk en kan worden vergeleken met het stapelen van legoblokjes. Door het makkelijke Twist-Lock systeem wordt de verbinding tussen de elementen ook nog eens extra verzekerd.

Welke voordelen biedt de RVS kachelpijp?

Zoals eerder vermeld, zitten de voordelen van roestvrijstalen kachelpijpen in de flexibiliteit. De installatie kan makkelijk worden uitgevoerd. Kachelpijpen van RVS worden gebruikt wanneer, bijvoorbeeld, open haarden van oudere gebouwen zijn verroest of niet meer nodig zijn. Het grote voordeel is de warmte-en isolatiefunctie. Het verwarmingssysteem is geschikt voor elk huishouden en is zeer nuttig in ecologische en economische termen. Door het moderne ontwerp kunnen de kachelpijpen binnen een paar uur geïnstalleerd en in gebruik worden genomen. Bovendien zijn deze kachelpijpen ook geschikt voor elk type brandstof. Dit is vooral praktisch omdat niet elk huishouden verwarmt wordt met dezelfde brandstof. Als gevolg hiervan kan de RVS kachelpijp worden gebruikt in vele opzichten. Bovendien heeft deze een goede thermische geleidbaarheid en een modern design door de glanzende uitstraling.

Ook wanneer er bij het remodelleren van het huis wordt gekozen voor een economisch gunstiger alternatief zoals zonnepanelen, kan een kachelpijp hulp verlenen. De meeste zonnepanelen worden gebruikt in combinatie met een houtkachel of vervangen het oudere systeem. Een houtkachel in het interieur levert niet alleen een gezellige en romantische sfeer, maar biedt ook comfort en welzijn.

Welke voordelen biedt de RVS kachelpijp?

Roestvrijstalen kachelpijpen kennen meerdere voordelen en een daarvan is de flexibiliteit. Ook kan de installatie gemakkelijk worden uitgevoerd. Zo worden kachelpijpen van RVS bijvoorbeeld gebruikt wanneer open haarden van oudere gebouwen zijn verroest of niet meer nodig zijn.

Een ander groot voordeel is de warmte- en isolatiefunctie. Het verwarmingssysteem is geschikt voor elk huishouden en is zeer nuttig in ecologisch en economisch opzicht. Door het moderne ontwerp kunnen de kachelpijpen binnen een paar uur worden geïnstalleerd en in gebruik worden genomen. Daarbij zijn deze kachelpijpen geschikt voor elk type brandstof. Dit is vooral praktisch omdat niet elk huishouden verwarmd wordt met dezelfde brandstof. Dit alles maakt dat de RVS kachelpijp kan worden toegepast in vele opzichten. De goede thermische geleidbaarheid en het moderne design door de glanzende uitstraling komen daar nog eens bovenop.

Wat zijn de prijzen van roestvast stalen schoorstenen?

Afhankelijk van het materiaal, kunnen de prijzen verschillen tussen de modellen. Voor een kleine kachelpijp-set bent u nog geen 400 euro kwijt. De hoogte van de aankoopprijs is vooral te wijten aan de lange levensduur van de kachelpijp omdat deze gebruikt maakt van de hoogste klasse RVS van 316, daarnaast krijgt u ook het Twist-Lock merk geleverd. Waarmee u gemakkelijk en snel de kachelpijp kunt installeren. Bovendien zorgt het systeem voor een goede afsluiting tussen de elementen waardoor er geen

Deze site wordt beheerd door en is eigendom van ES Chimney System GmbH - fabricage en verkoop van schoorstenen binnen Europa. Meer informatie: schoorsteen-rvs.nl