De enkelwandige kachelpijp als belangrijkste onderdeel van elke kachel

De enkelwandige kachelpijp als belangrijkste onderdeel van elke kachel

U bent ook van mening dat uw woonkamer wel een opknapbeurt kan gebruiken? Wil je het gezellig en comfortabel maken? Wij vinden dat uw huis altijd moet voldoen aan uw standaard van conform. Wist u dat open haarden al lang op gelijke voet staan met gewone decoratiestukken? De flikkerende gloed van het vuur en de stralende warmte in uw woonruimte brengen een onvergelijkbaar geborgen sfeer en veranderen uw woonkamer in een oase van ontspanning.

Voordat u uw kachel in gebruik neemt, zijn er een paar belangrijke aspecten waarmee u rekening moet houden. Om ervoor te zorgen dat de giftige rookgassen veilig worden afgevoerd, is het van essentieel belang dat u de juiste keuze maakt met betrekking tot de gebruikte enkelwandige kachelpijpen. Bij de installatie van kachels in huis wordt een grote verscheidenheid aan kachelpijpen gebruikt. Welke dat zijn, kunt u hieronder zien.

Wat is de samenstelling van een kachel?

Over het algemeen bestaan haarden uit drie elementen, het stookpunt, de enkelwandige kachelpijp en een dubbelwandige kachelpijp. Door het stoken bereikt de warmte uw woonruimte via straling en de verwarming van de kachelwand.

In het onderstaande willen wij de kachelpijpen en hun functie nader toelichten. De warmte die uiteindelijk wordt opgewekt, kan alleen worden afgegeven als er voldoende verse lucht wordt toegevoerd aan het verbrandingsproces in de kachel. Dit gebeurt door het aanzuigen van kamerlucht in het inwendige van de kachel met behulp van een regelaar.

Het verbrandingsproces in uw kachel produceert echter ook giftige gassen die nooit uw woonruimte mogen binnendringen. Maar hoe voer je deze gassen op de juiste manier af? Precies, met behulp van een enkelwandige kachelpijp. Het rookkanaal of de kachelpijp maakt het mogelijk de rookgassen van de kachel naar de roestvrijstalen schoorsteen te voeren. Enkelwandige kachelpijpen vormen dus de koppeling van de kachel aan uw roestvrijstalen schoorsteen. De enkelwandige kachelpijpen van Schoorsteen-rvs hebben een materiaaldikte van 2 mm en zijn allemaal voorzien van een senotherm-coating. Dit voorkomt het verlies van warmte, wat uw leefruimte uiteindelijk comfortabeler moet maken, en bovendien voorkomt de coating de vorming van lelijke vlekken op uw muren.

Enkelwandige kachelpijp – wat te overwegen

Uw enkelwandige kachelpijp mag niet te dicht bij licht ontvlambare materialen liggen, de wettelijk voorgeschreven veiligheidsafstand van 40 cm moet in acht worden genomen.

Om ervoor te zorgen dat uw roestvrijstalen schoorsteen de ideale trek heeft, is het zinvol de giftige uitlaatgassen af te voeren via een verticaal geplaatste kachelpijp. Deze is in een groot aantal varianten verkrijgbaar in onze online-shop, zelfs als enkelwandige bochten set.

Niet alleen uw roestvrijstalen schoorsteen, maar ook de enkelwandige kachelpijpen moeten regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt. Een reiniging van de schoorsteenpijpen is noodzakelijk, omdat roet dat in de pijp zit, gemakkelijk kan ontbranden en dus levensbedreigend voor u kan worden. Door de eenvoudige montage en demontage kunt u de rookkanalen gemakkelijk zelf reinigen. Schaf dus snel een kachel aan, zodat u het gezellig kunt hebben zodra de winter voor de deur staat.