De juiste kap voor uw schoorsteen

De juiste kap voor uw schoorsteen

Bij de installatie van een roestvrijstalen schoorsteen komen meestal veel vragen op, zoals welke schoorsteenkap u moet kiezen voor uw schoorsteeninstallatie. Dit hangt in de eerste plaats altijd af van het type schoorsteen. Wij hebben hier een lijst samengesteld van de schoorsteenkappen die u ter beschikking staan.

Wat is de juiste kap voor uw schoorsteen?

Bij de installatie van een roestvrijstalen schoorsteen komen meestal veel vragen op. Het is onder meer belangrijk te weten welke schoorsteenbekleding u zult kiezen voor uw installatie van een roestvrij stalen schoorsteen. Dit hangt in de eerste plaats altijd af van het type schoorsteen dat u heeft. Wij hebben hier een lijst samengesteld van de schoorsteenkappen die bij ons ter beschikking staan.

Een trekkap als einde van uw RVS Schoorsteen

Met welk schoorsteenelement u uw roestvrijstalen schoorsteen eindigt, hangt af van hoe u uw installatie bent begonnen. Als u bijvoorbeeld een bevestigingsplaat met condensafvoer hebt geïnstalleerd, heeft u geen regenkap nodig, aangezien het regenwater automatisch door de afvoer wordt afgevoerd. In plaats daarvan kunt u een trekkap installeren. Dit uiteinde is kegelvormig en smaller aan de bovenkant. Het heeft geen extra bescherming aan de binnenkant, maar is onder normale brandvoorschriften toch voldoende om uw roestvast stalen schoorsteen goed af te dekken. De trekkap is verkrijgbaar in onze online winkel.

De meerwaarde van een regenkap

Indien u geen bevestigingsplaat met condensafvoer heeft gebruikt bij uw roestvrijstalen schoorsteeninstallatie, heeft u een regenkap nodig.

 

U kunt bij ons zowel de regenkap met vonkbescherming als die met windbescherming kopen. Beide regenkappen bieden voldoende bescherming tegen weersinvloeden voor uw roestvrijstalen haard. De vonkbescherming voorkomt ook dat brand wordt veroorzaakt door rondvliegende vonken - bijv. op rieten daken.

Als u een condensatieketel hebt die bij lage temperaturen werkt, hebt u geen vonkenvanger nodig, omdat die niet onder de brandvoorschriften valt. Een vonkenvanger voorkomt echter dat vogels zich in de roestvrijstalen schoorsteen nestelen.

Regenkap met bescherming tegen wind of vonken?

De regenkap met windbescherming voorkomt dat bij ongunstige wind lucht in de schoorsteen wordt geperst en de trek van de schoorsteen onderbreekt. Bovendien voorkomt het windscherm dat de rook bij het verlaten van het windscherm opgewerveld wordt.

Zo kunt u individueel kiezen tussen de regenkap met windbescherming of vonkbescherming.

Als u eenmaal voor een van de kappen heeft gekozen, staat niets een gezellige avond voor uw nieuwe haard en een perfecte rookafvoer door uw roestvrijstalen schoorsteen meer in de weg.