De roestvrijstalen schoorsteen en het T-stuk

De roestvrijstalen schoorsteen en het T-stuk

Als u een roestvrij stalen schoorsteen wilt installeren, is nauwkeurige informatie vooraf de sleutel. Er zijn verschillende roestvrijstalen schoorsteensystemen en ook verschillende soorten aansluitingen voor de open haarden.

Het weer hebben van goede open haarden is niet alleen een modieuze verschijning, maar is ook rendabel wat de prijs betreft. Olie en gas worden steeds duurder. Daarom is de roestvrijstalen schoorsteen met aangesloten haard een zeer mooi en goed alternatief. Het geeft uw huis warmte en is tegelijkertijd een esthetische blikvanger.

 

Schoorsteen-rvs roestvrijstalen schoorstenen zijn in de hele EU goedgekeurd

U moet altijd opletten welke roestvrijstalen schoorsteen voor welke verbrandingsplaats is goedgekeurd. Onze roestvrijstalen schoorstenen van Schoorsteen-rvs zijn goedgekeurd in heel Europa en voldoen aan alle criteria tot een temperatuurklasse van 600 graden Celsius.

Niettemin moet aan een aantal criteria worden voldaan voor de stookplaatsen. Vooral de emissiearme verbranding is een zeer belangrijke factor. De oven moet zo geavanceerd zijn dat hij voldoet aan de technische norm van de wetgeving. Hij moet ook geschikt zijn voor de gebruikte roestvrijstalen schoorsteen.

Naast de richtlijnen voor de haard zelf, is het belangrijk om de brandstoffen correct te kiezen. Bovendien moeten deze ook worden opgeslagen en gedroogd op een manier die aan de voorschriften voldoet.

Natuurlijk moet er ook voor worden gezorgd dat de haard goed werkt.

De correcte inbedrijfstelling van de stookinstallatie is niet alleen van belang voor de veiligheidscriteria. Pas daardoor worden de voordelen van een goede stookinstallatie duidelijk.

Het is ook belangrijk ervoor te zorgen dat de stookinstallatie op een weinig vervuilende en milieuvriendelijke manier wordt geëxploiteerd. Niet alleen om uw eigen gezondheid en veiligheid te beschermen, maar ook om te voorkomen dat uw buren en de omgeving overlast ondervinden.

Aanvullende informatie over roestvrijstalen schoorsteen

Naast deze voorschriften voor het verbrandingssysteem en de roestvrijstalen schoorsteen zijn er natuurlijk nog meer voorschriften, want het gebruik van een haard moet natuurlijk altijd met de nodige voorzichtigheid gebeuren.

Opdat u snel over alle onderwerpen geïnformeerd bent, hebben wij in onze gids verschillende artikelen voor u samengebracht. De onderwerpen variëren van de installatie van roestvrijstalen schoorstenen, de hoogte van een roestvrijstalen schoorsteen of andere veiligheidsmaatregelen. Wij geven u ook graag persoonlijk advies in een gesprek.

Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van onze offertetool op de website om uw persoonlijke gegevens in te vullen en in te voeren. Het gaat onder meer om de afmetingen die voor uw roestvrij stalen schoorsteen van belang zijn. Na het invullen van de vragenlijst zullen wij contact met u opnemen en u een individuele offerte voorleggen.

Zo gemakkelijk en zo snel komt u een stukje dichter bij uw eigen roestvrijstalen schoorsteen! Wij geven u graag advies per e-mail of per telefoon.