Kachelpijp onderdelen, deel 4: Lente-element

Kachelpijp onderdelen, deel 4: Lente-element

WAT IS EEN LENGTE-ELEMENT?

Het lengte-element vormt het belangrijkste deel van de roestvrijstalen kachelpijp opstelling. Zoals de naam al zegt is het lengte-element het onderdeel wat de schoorsteen opbouwt in lengte. Het aantal benodigde mensen hangt helemaal af van hoe hoog de schoorsteen moet zijn en het type van de opstelling. Minimaal raden wij in ieder geval 3m aan lengte-elementen aan bij elke opstelling voor een optimale trek.

In onze webshops heeft u een aantal keuzes als het aankomt op lengte-element, deze zijn beschikbaar in lengtes van: 120 mm, 300 mm, 500 mm en 1000 mm.

Naast deze vaste maten hebben wij ook paspijpen of schuifelementen, deze kunt u in- en uit elkaar schuiven om de gewenste lengte te bereiken.Deze hebben wij beschikbaar in 2 werk lengtes van 300-450 mm en 500-850 mm.

De paspijpen hebben wij in twee varianten beschikbaar, als normaal dubbelwandig element en als wanddoorvoer. Als wanddoorvoer beschikt de paspijp over een ingebouwd verloopstuk dat u direct kunt aansluiten op uw openhaard. De andere kant van de wanddoorvoer komt dan buitenshuis uit de muur als een dubbelwandig element dat gelijk in het T-stuk kan worden aangesloten.

WANNEER HEEFT U EEN SCHOORSTEENLENGTE NODIG EN WAAROM?

Voor zowel binnen- als buiteninstallaties worden dubbelwandige lengte-elementen gebruikt.

Door het dubbelwandige profiel worden de buizen 50-60°C warm aan de buitenkant en zijn erg veilig voor installatie binnenshuis.

Zoals eerder genoemd gebruiken wij de paspijpen met ingebouwd verloopstuk altijd als doorvoer voor buiten installaties, waarbij deze buitenshuis direct aansluit op het T-stuk. Het gebruik van een paspijp is zeer handig wanneer er met meerdere bochten wordt gewerkt en de afstand die overbrugd moet worden niet exact bekend is en daarom een paar cm kan afwijken van uw planning. Met behulp van de paspijp kunt u altijd op de juiste plek een tweede bocht of T-stuk plaatsen.

De lengte-elementen en de paspijpen kunnen zowel verticaal als horizontaal worden gebruikt.