Kachelpijp onderdelen, deel 5: Verloopstuk

Kachelpijp onderdelen, deel 5: Verloopstuk

WAT IS EEN VERLOOPSTUK / OVERGANGSSTUK?

Het verloopstuk vormt de brug tussen de enkelwandig en dubbelwandige aansluiting en is een cruciaal onderdeel voor het installeren van onze Twist-Lock lengte-elementen.

Het gehele verloopstuk is is ongeveer 150 mm lang waarvan het enkelwandige deel ongeveer 5 cm omgebouwd wanneer deze wordt geïnstalleerd. Het enkelwandige deel van het verloopstuk kan direct op uw houtkachel worden aangesloten of op een enkelwandige of dikwandige buis.

Het dubbelwandige deel van het verloopstuk heeft onze dubbelwandige Twist-Lock aansluiting, hiermee kunt u gelijk verder bouwen met onze dubbelwandige elementen.

WANNEER HEB JE EEN VERLOOPSTUK NODIG EN WAAROM?

Dit overgangsstuk is altijd nodig bij de installatie van ons Twist-lock systeem. Het verloopstuk vormt de basis waarop alle dubbelwandige elementen op rusten. Elke installatie begint dus bij het verloopstuk, deze wordt simpelweg op de bestaande kachel / dikwandige buis aangesloten. Dit kan zonder klembanden en / of bevestigingsringen.

Mocht u gelijk vanuit de kachel horizontaal door de muur heen gaan, dan kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van onze dubbelwandige muurdoorvoeren, deze hebben de adapter van enkel- naar dubbelwandig ingebouwd.

Omdat er veel verschillende soorten kachels bestaan hebben wij veel verschillende type verloopstukken. Zo hebben wij een verloopstuk wat geschikt is voor pellet kachels (80mm doorsnee) tot aan grote houtkachels (200mm).

Mocht u uw maat er niet tussen vinden, stuur ons gerust een bericht dan kunnen wij altijd het verloopstuk op maat voor u maken.