Kachelpijp onderdelen, deel 6: Muurbeugels

Kachelpijp onderdelen, deel 6: Muurbeugels

WAT IS EEN MUURBEUGEL?

De muurbeugel is het deel dat de kachelpijp dat aan de muur bevestigt wordt en ervoor zorgt dat de kachelpijp niet wegvalt.

De muurbeugel wordt rondom de kachelpijp bevestigd door middel van een ring en vervolgens op de muur bevestigd door middel van een verstelbare standaard met schroeven.

De muurbeugels passen rondom de dubbelwandige kachelpijpen die wij op de site aanbieden. Let daarbij op dat de aangegeven maten gelden voorde maten van de dubbelwandige buizen. Een muurbeugel met binnendiameter 130mm is geschikt voor een dubbelwandige buis van binnendiameter 130mm en heeft dus een diameter van 180mm.

De muurbeugel is verkrijgbaar in een verschillend aantal lengtes.

En natuurlijk ook verlengstukken voor de muurbeugels: tot 860 mm en tot 1060 mm.

WANNEER HEB JE EEN MUURBEUGEL NODIG EN WAAROM?

Men moet om de drie meter een muurbeugel gebruiken om de kachelpijp stevig te houden. Maar het is natuurlijk mogelijk om de muurbeugels vaker te monteren als u extra stabiliteit nodig heeft.

De muurbeugels moeten zowel bij installatie binnenshuis als buitenshuis worden gemonteerd.

Belangrijk om in gedachten te houden is dat de muurbeugels het gewicht van de schoorsteen niet vasthouden maar alleen dienen om de schoorsteen stabiel te houden zodat hij niet omvalt.

Naast muurbeugels hebben wij ook andere bevestigingsmethodes die ook stabiliteit bieden. Zo is er de dak ondersteuningsbeugel. Deze wordt binnenshuis tegen het dak gemonteerd en houdt de schoorsteen op zijn plaatst, deze houdt niet het gewicht van de kachelpijp vast. Daarvoor is de bevestigingsplaat / verdiepingsondersteuning. Deze wordt tegen het plafond aan of aan de vloer gemonteerd en houdt het gewicht vast van de kachelpijp.