Kachelpijp-RVS: Geen doorlopende isolatie?

Kachelpijp-RVS: Geen doorlopende isolatie?

Dit is een grote claim die wordt gedaan op onze roestvrijstalen 316L / 304, 0.5mm dikke geïsoleerde dubbelwandige kachelpijpen.

FEIT OF FABEL?

FEIT!

Onze geïsoleerde roestvrijstalen kachelpijpen maken gebruik van ons Twist-lock-systeem dat voor onze klanten een veel eenvoudigere en snellere installatie mogelijk maakt! De afwerking van het systeem maakt een veilige installatie mogelijk, zonder het risico om gewond te raken tijdens de installatie. Dit gebeurt namelijk heel vaak in traditionele geïsoleerde kanalen, deze hebben namelijk zeer scherpe randen en zijn vaak niet goed afgewerkt. Traditionele kanalen hebben ook een open isolatie, wat wil zeggen dat de isolatie zichtbaar is, waardoor de kans op slijtage groter wordt. Bij het Twist-Lock systeem is de isolatie afgeschermd en gebruiken we ook keramische vezels in plaats van Rockwool als isolatie. Hierdoor is er slechts 25mm isolatie nodig rondom de binnenpijp en de buitenpijp.

FABEL!

Onze geïsoleerde kanalen hebben een wanddikte van 0,5 mm. De kanalen hebben daarnaast een verbindingsdikte van 1mm (afstand tussen twee aangesloten dubbelwandige elementen), dit wordt gebruikt als argument voor het ontbreken van een doorlopende isolatie, kan dit wel gebruikt worden als argument?

Het antwoord is NEE! Maar wat zijn de redenen?

  • Wij zijn in het bezit van een CE certificaat, wat wilt zeggen dat het product voldoet aan de hoogste eisen die geleden voor dat product binnen de Europese unie. Dit betekent dat onze producten door en door zijn getest aan de benodigde vereisten en veilig zijn voor de Europese markt.
  • De reden dat het ontbreken van een doorlopende isolatie erg slecht is heeft te maken met het ontstaan van een koudebrug of thermische brug. Maar wat is een koude brug precies?
    Een koude brug ontstaat wanneer een deel van de isolatie is doorbroken of niet meer intact is waardoor er warmteverlies ontstaat. Door het warmteverlies zullen dan in dit geval de rookgassen niet goed worden afgevoerd en zal er schimmel of condensatie ontstaan.
    Wij hebben tussen de binnen- en buitenwand van onze dubbelwandige kachelpijpen een continue isolatie van keramische vezels die een koude brug tegengaat, hierdoor is er slechts 1mm aan niet continue isolatie tussen de dubbelwandige elementen. Is dit genoeg om een koude brug te vormen? Het antwoord is nogmaals NEE!