Kachelpijp sets rechtstreeks van de fabrikant

Kachelpijp sets rechtstreeks van de fabrikant

U heeft een roestvrij stalen kachelpijp nodig voor vaste brandstoffen of u wilt een bestaande schoorsteen renoveren? Schoorsteen-rvs.nl biedt u naast alle roestvrijstalen elementen ook de mogelijkheid om uw eigen, op uw persoonlijke behoeften afgestemde kachelpijp set samen te stellen. Alle onderdelen en sets zijn van de beste kwaliteit roestvrij staal en zijn voorzien van een 25 mm dikke isolatielaag van keramische vezels. Wij vertrouwen op onze producten en vooral op hun kwaliteit. En daarom geven wij u tot 25 jaar garantie op al onze roestvrijstalen kachelpijpen en roestvrijstalen elementen.

Roestvrij stalen kachelpijp: binnen of buiten installeren?

Ons assortiment is breed en elk kachelpijp onderdeel kan zowel buiten als binnen worden gebruikt. Dus wat u uiteindelijk kiest is geheel aan u. Een kachelpijp buiten langs de gevel is gemakkelijk en heeft de hoogste brandveiligheid, omdat het rookkanaal voor het grootste gedeelte buiten is. In Nederland wordt veelal voor een kachelpijp binnen door het dak gekomen, omdat het aanzicht van buiten beter. Dit verandert ook met de tijd, omdat tegenwoordig de rvs kachelpijp steeds meer in trek is.

Individuele elementen nabestellen?

U heeft al een kachelpijp set van roestvrij staal bij Schoosteen-rvs.nl gekocht en u komt tot de conclusie dat u nog iets mist? Geen enkel probleem! U kunt alle onderdelen en accessoires die in de set zitten, evenals extra elementen, gemakkelijk nabestellen via onze online shop en uw bestaande uitbouwen.

 

Onze eerste zorg is dat u, de klant, tevreden bent. En wanneer de schoorsteenveger die de roestvrij stalen schoorsteen inspecteert, ook tevreden is. Hoe weet u dat uw schoorsteenveger tevreden is? Nou, door ons certificaat in je handen te houden.

Kachelpijp certificaat

Wij bezorgen u graag alle nodige formulieren en certificaten op voorhand, zodat niets de installatie van uw kachelpijp set nog in de weg staat. De schoorsteenveger kan aan de hand van de in de certificaten vermelde gegevens, nog vóór de aankoop van een schoorsteen, nagaan of de geplande aankoop van een kit voor uw woning zin heeft dan wel of u verder moet zoeken. Bovendien blijkt uit deze gegevens of de geplande roestvrijstalen kachelpijp al dan niet geschikt is voor uw kachel.

 

Van welk materiaal zijn de roestvrijstalen kachelpijpen gemaakt?

Onze roestvrijstalen kachelpijpen en afzonderlijke elementen hebben een materiaaldikte van 0,5mm en zijn bovendien voorzien van een isolatiedikte van 25mm, bestaande uit keramische vezels. Elke roestvrijstalen schoorsteen voldoet aan corrosieklasse V2 en is goedgekeurd voor gebruikstemperaturen tot 600 graden Celsius. U kunt met een gerust hart alle vaste brandstoffen gebruiken voor onze sets. Alleen in het geval van pellets raden wij u aan vooraf contact op te nemen met een schoorsteenveger om na te gaan of de aanvaarding van deze brandstofvorm gegarandeerd is.

Waarom? Zijn pellets niet geschikt?

Onze roestvrijstalen kachelpijpen schoorstenen zijn ook geschikt voor pellets. Zij zijn alleen getest op veel hogere temperaturen en het is daarom de vraag of zij hun functie wel vervullen en naar behoren presteren.