Openhaardkachels & roestvrijstalen schoorstenen – voor- en voordelen

Openhaardkachels & roestvrijstalen schoorstenen – voor- en voordelen

Als het buiten koud wordt, heeft iedereen wel eens naar een verwarmende open haard verlangd. Een houtkachel is verreweg het beste wat je kunt kopen. De kachel is echter ook zwartgemaakt. Ze zijn te duur, niet up to date, zelfs inefficiënt. De kachels van vandaag bieden zoveel meer dan alleen warmte en harmonieuze, dromerige momenten. Omdat kachels zeer efficiënt kunnen zijn. En nog goedkoop ook. Is dat niet genoeg voor je? Creëer dan met uw open haard uw eigen persoonlijke stukje ziel voor uw huis. Kun je het al horen kraken?

Warmte geven - snel en gemakkelijk, dankzij houtkachels

In tegenstelling tot permanent geïnstalleerde kachels, kan uw kachel gemakkelijk worden gedemonteerd wanneer u maar wilt. Zelfs de rookkanalen kunnen gemakkelijk worden verwijderd. 

 In principe dient het rookkanaal van de kachel voor de afvoer van de uitlaatgassen. Maar rookkanalen kunnen ook een visuele blikvanger zijn. Als u uw rookkanaal correct aansluit op uw dubbelwandige schoorsteen van roestvrijstaal, bespaart u zich een hoop kosten en kunt u ontspannen voor uw kachel zitten.

Wanneer heb ik mijn kachel genoeg gestookt?

Na ontsteking van het brandbare materiaal in uw kachel wordt het verhit. De warme lucht wordt dus onmiddellijk na het stoken in uw woonruimte gebracht. Dubbelwandige roestvrijstalen schoorstenen in combinatie met uw kachel zijn de ideale combinatie van warmtedonatie en kostenminimalisatie. Dubbelwandige schoorstenen en rookkanalen van roestvrijstaal vormen de perfecte rookgasafvoer en dragen er in belangrijke mate toe bij dat uw kachel slechts tot een uur nodig heeft om de gewenste kamertemperatuur te bereiken. Maar het kan natuurlijk soms wat langer duren.

Duurzaamheid is belangrijk voor mij!

Milieubescherming is een hot topic. Niet zelden wordt de vraag gesteld of haarden eigenlijk wel milieuvriendelijk zijn. Hout, bijvoorbeeld, is een grondstof die voortdurend teruggroeit. Wanneer u uw kachel aansteekt, komt er CO2 vrij. De hoeveelheid komt ruwweg overeen met wat één enkele boom in de loop van zijn groeijaren uit de lucht verbruikt. U hoeft dus niet als vervuiler te worden afgeschilderd alleen maar omdat u een voorliefde hebt voor dubbelwandige roestvrijstalen schoorstenen en kachels. De rookkanalen van moderne kachels dragen er in belangrijke mate toe bij dat het emissieniveau zo laag mogelijk blijft.

Zijn kachels echt efficiënt?

De stijgende elektriciteitsprijzen en -kosten zijn dezer dagen uiterst beknopt. Uw kachel is echter het meest kosteneffectieve tegen-model. Geloof je ons niet? Kijk dan maar eens rond in onze online winkel.