Pellet kachels - hoe werkt dat?

PELLET KACHELS – HOE WERKT DAT?


De populariteit van pellet kachels begint alsmaar te stijgen, dit komt door hun gebruiksgemak milieuvriendelijkheid en hoog rendement. Afhankelijk van het type model dat u kiest, kunt u ook in aanmerking komen voor subsidie tot 2020.

De pellet kachel is eigenlijk een hedendaagse versie van de traditionele houtkachel en werkt op hout pellets (samengeperst houtafval) in plaats van op stook hout. Elke pellet kachel heeft een reservoir waar een grote hoeveelheid pellets kan worden bewaard. Wanneer de kachel eenmaal aan is, wordt er met behulp van een aanmaakblokje, automatisch pellets vanuit het reservoir naar de vuurkorf getransporteerd.

Wat de pellet kachel ook onderscheidt van de houtkachel is dat de rookgassen verwijderd moeten worden met behulp van een ventilator die zich aan het uiteinde van de kachelpijp bevindt. Dit omdat de gebruikstemperatuur van een pellet kachel laag is (maximaal 200 graden Celsius), waardoor de trek te laag is en de rookgassen niet uit het kanaal kunnen ontsnappen.

Door de geringe brandtemperaturen en gecontroleerde en geautomatiseerde toevoeging van pellets is er een zeer hoog rendement van tussen de 80-97%.

Wat weer voordelig is voor uw verbruik en uw energierekening, voor de pellet kachels heeft schoorsteen-rvs speciale kachelpijpen ontworpen met speciale diameters met name 80 & 100 mm.

Neem een kijkje in onze webshop, en bespaar niet alleen met uw pellet kachel, maar ook met de daarbij benodigde kachelpijp!