Renovatie van roestvrijstalen schoorstenen

Renovatie van roestvrijstalen schoorstenen

Hoe weet ik dat een renovatie nodig is?

Als uw roestvrijstalen schoorsteen zich buiten bevindt, is het natuurlijk onvermijdelijk dat hij wordt blootgesteld aan diverse weersomstandigheden en langzaam maar zeker tekenen van slijtage gaat vertonen. Uiteraard pleiten ook de zeer hoge temperaturen waaraan zij door het stoken worden blootgesteld, voor een jaarlijks onderhoud. Door voortdurende uitzetting en inkrimping verliest het materiaal aan elasticiteit en wordt het poreus. Om ervoor te zorgen dat uw roestvrijstalen schoorsteen veilig kan worden gebruikt, mag het materiaal van uw schoorsteen geen scheuren of breuken vertonen. Zodra er gaten ontstaan, wordt het niet alleen onaangenaam voor mens en natuur, maar ook uiterst schadelijk. Als u tussen de jaarlijkse inspecties gebreken aan uw roestvrij stalen schoorsteen vaststelt, zoals overmatige rookvorming of gelige vlekken op uw muren, aarzel dan geen seconde en raadpleeg direct uw schoorsteenveger. Waarom? Omdat het nu de hoogste tijd is voor een schoorsteen renovatie.

 roestvrijstalen schoorsteen renovatie

Wat betekent dat voor mij?

Eerst en vooral raden wij u aan contact op te nemen met uw schoorsteenveger, want hij moet eerst uw systeem herberekenen. De herberekening is gebaseerd op wettelijke voorschriften en verordeningen, die moeten worden nageleefd. Ze zijn beschreven en vastgelegd in DIN EN 13384. Als gevolg van de berekening worden in de meeste gevallen gewoon nieuwe schoorstenen van roestvrijstaal geïnstalleerd en wordt de inwendige diameter met behulp daarvan verkleind. Dit is echter niet altijd nodig. Door nieuwe roestvrijstalen schoorstenen of elementen in de bestaande, te renoveren schoorstenen te plaatsen, is uw probleem opgelost. Door de nieuwe installatie van de roestvrij stalen schoorstenen hoeft u zich geen zorgen meer te maken over giftige uitlaatgassen die door gaten in uw roestvrijstalen schoorsteen in uw woonruimte lekken. Natuurlijk wordt uw schoorsteen na de renovatie opnieuw geïnspecteerd en goedgekeurd door uw schoorsteenveger.

Zodra de renovatie is voltooid en alles naar behoren is goedgekeurd, kunt u achterover leunen op uw bank en ontspannen voor de warme vlam.