Roestvrijstalen schoorsteen in plaats van een gemetselde schoorsteen - Alle voordelen op een rijtje

Roestvrijstalen schoorsteen in plaats van een gemetselde schoorsteen - Alle voordelen op een rijtje

Roestvrijstalen schoorsteen het moderne, goedkope en duurzame alternatief voor de bakstenen schoorsteen. U kunt uw roestvrijstalen schoorsteen niet alleen buiten installeren, maar ook binnen gebruiken bij een schoorsteenrenovatie of integreren in uw nieuwbouw. Een roestvrijstalen schoorsteen voert de rookgassen net zo betrouwbaar af als een bakstenen schoorsteen. In het algemeen vervult een roestvrijstalen schoorsteen dezelfde functies als een bakstenen schoorsteen.

Roestvrijstalen schoorstenen zijn robuust en bestendig

Een roestvrijestaal schoorsteen is van veel hogere kwaliteit dan een uit baksteen gemaakte schoorsteen.

Omdat staal een goede warmtegeleider is, warmt het snel op en voorkomt zo dat gassen in de schoorsteen condenseren. Bovendien is het roestvrijstaal uiterst duurzaam, daarom bieden wij u als fabrikant ook een garantie van 25 jaar. Noch vocht, noch droogte kunnen de schoorsteen schaden. Bovendien zijn de schoorstenen van roestvrijstaal geschikt voor alle brandstoffen, Bijvoorbeeld hout, olie, pellets en steenkool.

Bovendien is de roestvrijstalen schoorsteen veel goedkoper in aanschaf en neemt hij minder ruimte in dan een gemetselde schoorsteen. Bij roestvrijstalen schoorstenen kunt u kiezen tussen enkelwandig en dubbelwandig. De enkelwandige roestvrij stalen schoorsteen wordt meestal gebruikt voor een schoorsteenrenovatie, als de schacht nog overeind staat. Aangezien de schacht dan een tweede beschermende wand vormt, is de enkelwandige roestvrijstalen schoorsteen in dit geval geschikt.

Dubbelwandige of enkelwandige roestvrijstalen schoorsteen?

De dubbelwandige roestvrijstalen schoorsteen, die u bij ons kunt verkrijgen, moet worden gebruikt als uw installatie zich buiten een muur bevindt of als uw bakstenenschoorsteen te erg beschadigd is. De tweede laag, of wand, omhult de tussenliggende isolatie, die als thermische isolatie dient en zo de functionaliteit beschermt.

Onze dubbelwandige roestvrijstalen schoorsteen is gemaakt van hoogwaardige materialen, die vergezeld gaan van het cijfer V2. Bovendien kunt u de premiumklasse onder de roestvrijstalen schoorstenen herkennen aan een materiaaldikte van 0,5 mm. Bovendien kunnen wij u een bijzonder goede prijs bieden, omdat wij als fabrikant onze producten rechtstreeks naar de klant brengen.

U kunt snel en eenvoudig uw dubbelwandige roestvrijstalen schoorsteen in onze online-shop kopen en de schoorsteenelementen individueel samenstellen of kiezen voor een set. Na ontvangst kunt u beginnen met de installatie van uw roestvrijstalen schoorsteen door middel van de eenvoudige, Twist-Lock technologie, die alleen wij aanbieden!