Schoorsteen? Roestvrijstalen schoorsteen!

Schoorsteen? Roestvrijstalen schoorsteen!

Uit het brede assortiment van schoorstenen, draait tegenwoordig alles om de roestvrijstalen (RVS) schoorstenen. In de loop der tijd zijn dit de meest gebruikte schoorstenen voor binnen- en buitengebruik in nieuwe gebouwen geworden. Ze worden ook vaak gebruikt bij de renovatie van een bestaande bakstenen schoorsteen. U kunt het roestvrijstalen rookkanaal langs de buitenwand van de bestaande schoorsteen lopen of plaatst u hem in de bestaande schacht. Een dergelijke roestvrijstalen schoorsteen wordt meestal geleverd als een set. Tegenwoordig kunt u deze rookkanaal sets zelf te bouwen. Een schoorsteen van roestvrijstaal kopen is nog niet zo'n wijdverbreid idee. Sinds de oliecrisis, toen men op zoek was naar efficiënte, alternatieve warmtebronnen, kwamen er voor het eerst roestvrijstalen schoorstenen in beeld. En er waren  kachels nodig voor vaste brandstoffen, zoals brandhout. Om de temperatuur van de rookgassen zo hoog mogelijk te houden, ging men op zoek naar mogelijkheden en schoorstenen die deze prestatie konden leveren en stuitte men uiteindelijk op schoorstenen van roestvrijstaal.

 

 

 Uw schoorsteenset beschermt niet alleen het milieu en uzelf tegen eventuele giftige gassen die door een lage warmteproductie zouden kunnen ontstaan, maar is ook economisch efficiënt.

 

kwaliteitskenmerken van een externe schoorsteen

roestvrijstalen schoorstenen zijn uiteraard gemaakt van roestvrijstaal. De sets en afzonderlijke schoorsteen elementen van Schoorsteen-rvs bieden u met een materiaaldikte van 0,5mm een uitstekende kwaliteit. Alle lengte elementen zijn bovendien voorzien van een extra isolatiedikte van 25mm. In tegenstelling tot bakstenen schoorstenen zijn schoorstenen van roestvrijstaal veel beter bestand tegen hoge hitte en hoge temperaturen, en tegen roetbranden. Bovendien is het gladde oppervlak van het staal ideaal voor het verkrijgen van een goede trek.

 

Normen en richtlijnen voor een rookkanaal van roestvrijstaal

Om de bedrijfs- en brandveiligheid te garanderen, is elke schoorsteenset van Schoorsteen-rvs CE-gecertificeerd en TÜV-getest volgens DIN EN 1856-1. Als u geïnteresseerd bent in een van onze roestvrijstalen schoorstenen, bezorgen wij u op aanvraag graag het certificaat.

 

De schoorsteen zelf bouwen?

Onze schoorstenen zijn systemen, d.w.z. sets. De verschillende onderdelen worden eerst in elkaar geschoven en vervolgens in elkaar geschroefd volgens het jampotprincipe met behulp van ons Twist-Lock systeem. Om ervoor te zorgen dat uw roestvrijstalen schoorsteen ook stevig staat, is hij bovendien voorzien van klembanden, die telkens op de aansluitpunten van twee elementen worden bevestigd.

 

Dubbelwandig rookkanaal

Onze rookkanalen zijn allemaal dubbelwandige en van roestvrijstaal, die voorzien zijn van een 25mm dikke isolatielaag van keramische vezels. Dit is het beste isolatiemateriaal voor een rookkanaal.

 

Welke brandstof gebruik ik?

In het algemeen zijn schoorstenen van roestvrijstaal geschikt voor het gebruik van alle conventionele brandstoffen. Deze omvatten steenkool, bruinkool, gas, pellets en olie.

 

Welk voordeel heb ik van zo´n schoorsteen?

Dankzij het gladde oppervlak kan de trek vrij vlot en efficiënt tot stand worden gebracht. Bovendien zijn roestvrijstalen schoorstenen veel hittebestendiger en robuuster dan conventionele, met baksteen gebouwde versies. Bovendien is de installatie met ons Twist-Lock systeem kinderspel en kan het zelfs door niet-professionelen worden uitgevoerd. U kunt het ook!