Verwarm nu met hout in plaats van gas of olie - wij helpen u overstappen!

Verwarm nu met hout in plaats van gas of olie - wij helpen u overstappen!

Als u momenteel uw woning verwarmt met stookolie of gas, moet u waarschijnlijk beginnen na te denken over de vervanging van uw verwarmingssysteem. Op die manier kunt u de hoge kosten in de toekomst vermijden en eventueel zelfs profiteren van overheidssubsidies. Wij kunnen u helpen met advies over een roestvrijstalen schoorsteen. Omdat dit zonder problemen met hout gestookt kan worden.

Brandhout voor een kachel

Waarom overstappen op houtverwarming?

Vanwege de stijgende prijzen willen niet alleen huiseigenaren maar ook huurders af van gas en olie. Zij zouden graag overschakelen op andere verwarmingsalternatieven. Maar welke alternatieven zijn er? Zo zijn er bijvoorbeeld stadsverwarming, warmtepompen en de zeer klassieke: de houtkachel.

Een van de alternatieven zou biomassakachels zijn, d.w.z. houtpellet-, houtblok- en houtsnipperkachels. Hoewel houtkachels momenteel nog steeds door milieuactivisten worden bekritiseerd, is hout een van de grondstoffen die niet uit verre landen hoeft te worden ingevoerd. Bovendien kan een pellet- of houtkachel op korte termijn worden omgebouwd. Ook de constructie van onze roestvrijstalen schoorstenen kan snel worden uitgevoerd.

De voor- en nadelen van een houtkachel

Het grootste voordeel van een houtkachel is waarschijnlijk de snelle warmtevoorziening en vooral de grote ruimtebesparing. Een houtkachel kan ook overal in de kamer worden geplaatst, afhankelijk van de woonsituatie. Bovendien kan een kachel ook snel worden gedemonteerd als u verhuist, wat ook meer flexibiliteit voor u betekent. Een schoorsteen van roestvrijstaal is dan ook zeer geschikt voor de afvoer van rookgassen naar buiten. Een houtkachel en een schoorsteen van roestvrijstaal zijn gemakkelijk in elkaar te zetten, zelfs door niet-professionelen (afhankelijk van de fabrikant). Wat je op het eerste gezicht niet zou denken: moderne houtkachels zijn zeer milieuvriendelijk, omdat ze worden gestookt met hernieuwbare grondstoffen en een goed alternatief zijn voor het opwekken van warmte. U denkt waarschijnlijk aan de hoeveelheid CO2 die wordt uitgestoten. Het goede hieraan is dat bij de verbranding van het hout slechts evenveel CO2 vrijkomt als de boom tijdens zijn groei heeft opgenomen. Dit is een volkomen natuurlijk proces. Wanneer de boom verrot, komt er evenveel CO2 vrij als wanneer hij verbrandt. Bovendien hebben moderne houtkachels slechts een kleine hoeveelheid brandstof nodig en kunnen zij dus zeer lage emissieniveaus opleveren.

Houtkachel

Natuurlijk zijn er ook een paar nadelen, maar de voordelen wegen op tegen de nadelen, zodat de nadelen er niet echt toe doen. Het is belangrijk dat de kachel de juiste afmetingen heeft en correct is geïnstalleerd. Een van de nadelen is dat het stoken handmatig gebeurt en dat de kachel voortdurend opnieuw moet worden gestookt om een constante warmte in de kamer te handhaven. In ieder geval moet rekening worden gehouden met de veiligheid. Hoewel kachelfabrikanten al veel doen om u te instrueren over het juiste gebruik en mogelijke gevarenbronnen, kan er nog steeds schade ontstaan als u de kachel verkeerd gebruikt. Let daarom altijd op de gebruiksaanwijzing. Kinderen mogen ook niet in de buurt van een verwarmde kachel spelen. Ook de onderhoudswerkzaamheden zijn voor sommige consumenten een nadeel, omdat een schoorsteen net als de kachel regelmatig door schoorsteenvegers moet worden schoongemaakt en onderhouden. Bovendien kan bij de verbranding van hout ook fijn stof vrijkomen, zodat u ook op bepaalde weersomstandigheden moet letten wanneer kachels niet mogen worden gebruikt.

Wat kan ik als huurder doen?

Ook als u geen eigen huis hebt en een flat of huis huurt, kunt u met uw huisbaas praten over overstappen. Als u grote veranderingen aan uw huis of appartement aanbrengt, moet u altijd contact opnemen met uw huisbaas. Hij of zij kan u toestaan een schoorsteen te installeren of zelfs in de kosten bij te dragen.

Wij helpen u overstappen

Hebt u nu besloten om over te schakelen en een kachel met een roestvrijstalen schoorsteen te installeren? Dan zullen wij u graag helpen. Onze schoorsteenpakketten van roestvrijstaal zijn zeer geschikt voor zelfmontage. Ons Twist-Lock systeem vereenvoudigt het assemblageproces doordat u de afzonderlijke elementen eenvoudig in elkaar kunt schuiven en dichtschroeven. Dan komt alleen nog de klemband om en worden de elementen vastgezet.

Wij adviseren u graag en doen u een individueel aanbod dat is afgestemd op uw behoeften

U kunt ons bereiken van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 16:30. Per telefoon of

WhatsApp: +31 850090571

E-mail: info@schoorsteen-rvs.nl

We kijken uit naar uw bericht!

Uw team van Schoorsteen RVS