Binnenshuis

WhatsApp-bericht voor roestvrijstalen schoorsteen
Bel ons op voor uw persoonlijke offerte! +31 850090571

ROESTVRIJSTALEN KACHELPIJP SET

Onze RVS Kachelpijp sets zijn beschikbaar voor binnen als ook voor buiten montage. Hierdoor hebt u een keuze mogelijkheid om te installeren zoals u dat graag wilt. Het is mogelijk om uw RVS kachelpijp door uw huis naar buiten te monteren. (traditionele setting)

Bij aanschaf van een RVS kachelpijp set voor gebruik binnen hebt u meteen een kwaliteit product. Onze roestvrijstalen kachelpijpen zijn namelijk CE gecertificeerd en TÜV-getest. Het staalsoort V4A en V2A staan bekend om hun lange levensduur en zijn tot maar liefst 600°C hitte-resistent. Onze roestvrijstalen kachelpijpen zijn dubbelwandig en hebben een isolatiesterkte van 25 mm. Daarnaast beschikt u ook over onze Twist-Lock systeem hiermee monteert u binnen no-time uw rvs kachelpijp en kunt u snel gebruik maken en genieten van uw open-haard.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. RVS kachelpijp binnen set met Dak-ondersteuning 80 tot 200mm Dubbelwandige
    Vanaf € 341,00
    Incl. 21% BTW, excl. verzend kosten
  2. RVS kachelpijp sets binnen met Muurbeugel 80 tot 200mm Dubbelwandige
    Vanaf € 364,00
    Incl. 21% BTW, excl. verzend kosten
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Roestvrijstalen kachelpijpen zijn een praktische en kosteneffectieve oplossing

Roestvrij stalen kachelpijp onderscheiden zich voornamelijk van klassieke schoorstenen in de samenstelling van het materiaal. Een conventionele schoorsteen is meestal gemetseld, terwijl schoorsteenlagen van schoorsteen-rvs zijn gemaakt van hoogwaardig VA roestvrij staal . Dit materiaal voorkomt al rookgascondensatie in de kachelpijp. En net als de traditionele schoorstenen, vervullen onze roestvrijstalen kachelpijpsystemen hetzelfde doel als het verwijderen van rookgassen.

Het verwijderen van rookgassen is een must, kachels en open haarden mogen niet worden gebruikt zonder een goedgekeurde schoorsteen. Als u een roestvrijstalen kachelpijp wilt verwijderen, dan is dit aan bepaalde vereisten onderworpen. En alleen dan, als aan deze noodzakelijke criteria wordt voldaan, krijgt de kachelpijp zijn goedkeuring om te worden gebruikt als kachelpijp voor de verwijdering van rookgassen. Omdat onze roestvrijstalen kachelpijp TÜV- en CE-gecertificeerd zijn, zijn ze in de hele EU goedgekeurd. Hiervoor geven wij u een garantie tot 25 jaar op alle producten in ons assortiment

De roestvrijstalen schoorstenen van Schoorsteen-rvs hebben niet alleen de voordelen van een conventionele schoorsteen van roestvrij staal, maar hebben ook het gepatenteerde schroefsysteem geïntegreerd. Dit systeem wordt twist-lock-systeem genoemd en maakt een zeer eenvoudige en snelle constructie van de kachelpijp mogelijk. Het aan elkaar schroeven van de afzonderlijke delen werkt als een jampot deksel. De onderdelen moeten gewoon in elkaar worden gezet en in elkaar worden gedraaid. Extra stabiliteit wordt geboden door een klemband op het verbindingspunt.

U kunt onze kachelpijpen dus op veel manieren monteren. Voor de vloerinstallatie van de kachelpijp zijn onze kits voldoende uitgerust. Om dit te doen, moet de verankeringsplaat rechtstreeks op de vloer worden geschroefd zodat deze de basis van het geraamte kan vormen. Vervolgens wordt de testopening erop geschroefd. Dit is om de schoorsteenveger in staat te stellen de roestvrijstalen kachelpijp te openen voor onderhoud of reiniging. Als u echter een wandmontage wilt, hebt u een muurbeugel nodig. Je kunt ze op de gewenste hoogte op de muur plaatsen en vervolgens de verankeringsplaat monteren.


Roestvrijstalen kachelpijp sets tot 11.7 Meter hoog

Hoewel niet elk huis dezelfde hoogte heeft, zijn alle huizen onderworpen aan strikte brandvoorschriften en daarom moet elke roestvrijstalen kachelpijp aan elk afzonderlijk huis worden aangepast. Onze kits zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes van 3,2 m tot 11,7 m. Het basisprincipe van onze kits is altijd hetzelfde: Lengte-elementen, Trekkap, Paspijp, Inspectieluik, Bevestigingsplaat, Rozet, Muurbeugels, Klembanden en Verloopstukken. De kits zijn verkrijgbaar in de volgende interne diameters: 130 mm, 150 mm, 180 mm en 200 mm. Deze zijn ook compatibel met alle artikelen in onze online winkel.

Om aan de speciale wensen van onze klanten te voldoen, bieden we ook individuele onderdelen in onze online shop, die geschikt zijn voor elk project. Een voorbeeld zijn onze Bochten, want hiermee kunt u de roestvrijstalen kachlepijp gemakkelijk op muren of raam- en dak projecties passeren. Als u een dakdoorvoer plant, hebt u ook een regenkraag en een regenhoes nodig, die de nobele kachelpijp beschermt tegen het binnendringen van water en sneeuw.


Kies de juiste brandstof voor uw roestvrijstalen-kachelpijp

Je kunt alle brandstoffen gebruiken om je open haard te stoken. Door deze flexibiliteit kunt u een zorgvuldige planning uitvoeren bij gebruik van hout, pellets, olie en gas. Een zeer belangrijk voordeel van de roestvrijstalen kachelpijp is dat de residuen van het verbrandingsproces zeer laag zijn. Het materiaal van de open haard heeft ook een hoge weerstand en gaat dus het roet tegen. Bovendien is het materiaal zeer geleidend. Met droogte en vochtigheid hoeft u zich geen zorgen te maken over het maken van uw roestvrijstalen kachelpijp, omdat deze omgevingsfactoren uw roestvrijstalen kachelpijp set niet kunnen schaden. Bevorder de lange levensduur van uw kachelpijp en laat deze regelmatig onderhouden. Zo kunt u de corrosieweerstand van de schoorsteen bijzonder goed versterken. Met ons set systeem kunt u de installatie aanpassen. Kortom, onze roestvrijstalen kachelpijpen zijn zeer eenvoudig te monteren.


Waar u op moet letten bij het installeren van uw roestvrijstalen kachelpijp

Bij het monteren van een roestvrijstalen kachelpijp hoeft u niet veel moeite te doen, zelfs als leek kunt u het prima installeren. Onze kit bevat enkele items, die stap voor stap zijn verbonden. Een gat door een muur is essentieel voor de implementatie van de dubbelwandige buis. Of u hiervoor een dakdoorvoer moet maken, hangt af van of u uw schoorsteen verticaal of via bochten wilt installeren en of deze aan de binnen- of buitenkant van de huiswand loopt.

Als u een dakdoorvoer maakt, moet u ervoor zorgen dat de kachelpijp een minimale afstand tot brandbare materialen heeft. Het is vooral belangrijk op te merken dat de haard alleen na de vereiste goedkeuring in gebruik mag worden genomen. Als uw kachelpijp of schoorsteen is aangesloten door een professionele installateur, kunt u het beste deze gaan gebruiken zodra u een goedkeuring hebt verkregen van de schoorsteenveger. Het is daarom het beste om deze samen met proffesionele schoorsteenveger uw haard voor de eerste keer aan te doen en kijken of alles goed gaat.

Om deze goedkeuring van uw schoorsteenveger te krijgen, moet uw volledige kachelpijpsysteem CE-gemarkeerd zijn. Dwarsdoorsnedeberekeningen tonen ook de effectieve hoogte (vanaf het midden van de wanduitlaat) en de te gebruiken diameter. Als een muurdoorvoer een brandbare muur is, moet een minimale afstand van 5-10 cm worden aangehouden.

Om ervoor te zorgen dat uw schoorsteenveger de schoorsteen goed kan bereiken, moet u de te testen delen van de roestvrijstalen schoorsteen zo gemakkelijk mogelijk maken. Dat wil zeggen, probeer moeilijk te bereiken holtes te vermijden. Als uw huis grenst aan een bos of als er een bos in de buurt is, heeft u een hoger niveau van brandbeveiliging in de lucht nodig.

Vaak worden de problemen later ontdekt door de expert, wanneer de huiseigenaar verandert. Men merkt bijvoorbeeld dat de rookverwijdering onvoldoende was. Maar zelfs bij nieuwe installaties kan onvoldoende rook worden verwijderd. De meest voorkomende oorzaak hiervan is een te korte schoorsteen. De lengte-elementen van de roestvrijstalen kachelpijp van dergelijke defecten kunnen snel worden geëlimineerd. Deze zijn ook erg goedkoop. U moet zich dus kosteloos zorgen maken over een uitbreiding.

Onze Online Shop Bremen geeft u een eerste overzicht, voordat u besluit om een schoorsteenpakket of een uitbreiding bij ons te kopen. Ons aanbod van schoorstenen van hoogwaardig roestvrij staal is zeer uitgebreid. Naast onze sets, die verschillen in de afzonderlijke onderdelen en diameters, bieden we u ook individuele benodigde accessoires, zoals een regenhoes van roestvrij staal. Dit beschermt uw kachelpijp tegen alle regenval.

We zijn elke dag van 09:00 tot 18:00 uur beschikbaar voor al uw vragen. Wij adviseren u graag tot in de puntjes of navigeren samen met u door onze online shop.


Roestvrijstalen kachelpijpen en hun classificatie

U hebt zich zeker vaak afgevraagd wat de cijfers en identificaties in verband met de roestvrijstalen kachelpijpen betekenen? Bij de productie van kachelpijpen moeten bepaalde richtlijnen worden nageleefd, zodat u uw schoorsteen zonder risico kunt laten monteren of installeren. De dubbelwandige hoogwaardige stalen kachelpijp van schoorsteen-rvs zijn in de hele EU goedgekeurd en zijn geschikt voor alle gesloten open haarden in droog bedrijf in droog bedrijf.


Onze prestatieverklaring voor roestvrijstalen kachelpijp

De roestvrijstalen kachelpijp met binnendiameters van 130 mm en 150 mm worden geclassificeerd als T 600 N1 D V2 L50050 G50 . Elk van de letters en afkortingen in de classificatie heeft een betekenis en geeft informatie over de kenmerken van de kachelpijp. Hieronder leggen we uit hoe de cijfers zijn opgebouwd, zodat u weet waar ze voor staan.


Temperaturklasse van de roestvrijstalen kachelpijp

Onze kachelpijpen hebben de classificatie T 600 . Dit staat voor de temperatuurklasse 600 . Dit betekent dat de 600 staat voor het aantal graden waarbij de roestvrijstalen kachelpijp permanent kan worden gebruikt. Samenvattend betekent dit dat u uw roestvrijstalen kachelpijp permanent op 600 ° C kunt gebruiken.


Drukklasse van roestvrijstalen kachelpijp

De drukklasse beschrijft de prestaties van de overdruk en onderdruk van de schoorsteen. N1-classificaties zijn geschikt voor gebruik met negatieve druk. Dit feit betekent dat alleen de Kachelpijp de nodige negatieve druk genereert .Condensaat Resistent

De Condensat-Resistent Roestvrij stalen schoorstenen worden beschreven door de letters "W" en "D". De roestvrijstalen schoorstenen gemarkeerd met een "W" zijn over het algemeen geschikt voor gebruik in vochtige omstandigheden. Er is ook de Europese norm met de aanduiding "D". Dit betekent dat de schoorsteen alleen geschikt is voor droog gebruik. Dit geldt voor de roestvrijstalen schoorstenen van Schoorsteen-rvs.


Corrosieweerstand van roestvrijstalen schoorstenen

De corrosiebestendigheid laat tegelijkertijd zien hoe duurzaam en de levensduur van de roestvrijstalen kachelpijp zijn. Voor roestvrijstalen kachelpijpen zijn de corrosieklassen echter niet allemaal hetzelfde. De corrosieklassen zijn onderverdeeld in V1, V2 en V3. Deze worden gegeven in de Europese norm voor uitlaatsystemen EN 1856-1 . De roestvrijstalen kachelpijpen van schoorsteen-rvs zijn ondergeschikt aan de corrosieweerstandsklasse V2. Deze klasse heeft voor u de betekenis dat de roestvrijstalen kachelpijp voor alle vaste brandstoffen zoals hout en voor gas en olie . In speciale gevallen ook met pellets , indien goedgekeurd door uw lokale schoorsteenveger.


Brandwerendheid van roestvrijstalen kachelpijp

Er zijn twee soorten classificatie voor brandwerendheid. Er zijn ook het onderscheid in letters. "G" staat voor brandwerend , "O" staat voor niet-brandwerend. Onze roestvrijstalen schoorstenen zijn gemarkeerd met een "G", dus u hebt de zekerheid van brandwerendheid.


Blijf op veilige afstand van brandbare materialen

De classificatie specificeert ook de veiligheidsafstand tot brandbare materialen. Na de letter G staat het nummer 50. De 50 staat voor 50 mm, wat betekent dat u minimaal 50 mm (<5 cm) brandbeveiligingseisen moet respecteren.