Schoorsteenelementen - Is het zinvol een lengte-element in te korten?

Schoorsteenelementen - Is het zinvol een lengte-element in te korten?

Heeft het zin om een lengte-element in te korten?

Ja, sommige fabrikanten bieden de mogelijkheid om een lengte-element in te korten. Veel fabrikanten en dealers hebben namelijk schoorsteenelementen met een eenvoudige insteekverbinding. Het systeem is dus vrij open. De isolatie daarin wordt dus pas "gesloten" wanneer er een ander lengte-element op wordt gemonteerd en er aan het eind een regenkap of een trekkap op wordt geplaatst. Daarom kunnen deze lengte-elementen vaak worden ingekort. Of het zin heeft om een volledig intact lengte-element zelf in te korten, is natuurlijk uiteindelijk aan u.

kachelpijp lengte element

Aangezien wij de Twist-Lock in onze elementen hebben geïnstalleerd, heeft het weinig zin om onze lengte-elementen in te korten. Dit zou betekenen dat een verbinding met het volgende element niet meer zou werken. Het voordeel van ons systeem is dat het een gesloten systeem is. Dit betekent dat u de constructie enkele dagen kunt laten staan als u al begonnen bent, zonder dat u bang hoeft te zijn dat de isolatie doordrenkt raakt met regenwater of sneeuw en dan niet meer functioneert.

Kachelpijp Twist-lock

Wat kan ik doen om flexibel te blijven met de lengte-elementen?

Wij bieden verschillende lengtes aan. Daarom kunt u eerst ruwweg een kit kiezen en vervolgens nog lengte-elementen met lengtes van 120, 200, 300 en 500 mm.

U wilt een muurdoorvoer installeren en weet niet hoe die moet werken met de lengte-elementen? Geen probleem, want wij adviseren altijd onze dubbelwandige paspijp of paspijp met geïntegreerde adapter als wanddoorvoer te gebruiken.

Kachelpijp paspijp

Deze zijn verkrijgbaar in twee verschillende lengtes: 300-450 mm en 500-850 mm. U kunt dus uw wanddikte en uw wandafstand bij elkaar optellen om de juiste lengte te krijgen. Als de paspijp in de kleinere maat nog steeds te lang is, kunt u het aan de binnenkant inkorten en het weer in elkaar zetten zodat het past.

Hebt u nog vragen over het inkorten van elementen of weet u niet zeker hoe u uw schoorsteen moet configureren?

Neem dan gerust contact met ons op via telefoon of e-mail. Wij beantwoorden uw vragen altijd binnen 24 uur van maandag tot vrijdag.